Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

«Φως ιλαρόν» στην Αγία Άννα

Η Αγία Άννα αγναντεύει τον ήλιο που δύει πίσω από τον Άρειο Πάγο και το Λόφο των Νυμφών. Πίσω από τα δένδρα διακρίνονται οι Άγιοι Απόστολοι του Σολάκη, ο ναός του Ηφαίστου και η Αγία Τριάδα του Κεραμεικού

Αποκατεστημένη η σταυροειδής κεραμοσκεπή, φρεσκοβαμμένοι οι τοίχοι, χαρά Θεού


Πολλές φορές μετά από μία ανάρτηση υπάρχει η ανάγκη επιστροφής στον ίδιο χώρο. Μία ασυναίσθητη ελπίδα ότι κάτι καλύτερο θα αποκαλυφθεί, κάτι που είχε διαφύγει της προσοχής, μία αχτίδα φωτός θα φωτίσει κάποια λεπτομέρεια που δεν είχε φανερωθεί.


Οι ξεφτισμένοι σοβάδες και τα σκουριασμένα σίδερα ανήκουν στο παρελθόν

Τα πρώτα δώρα των πιστών, πριν καν ανοίξει ο μικρός ναός


Εδώ και ημέρες το εκκλησάκι της Αγίας Άννας έχει αποκατασταθεί πλήρως στο εξωτερικό του, ανατρέποντας πλήρως την απογοητευτική εικόνα του προηγούμενου καιρού. Ωστόσο μάλλον δεν είναι έτοιμο ακόμη το εσωτερικό του, οπότε σήμερα, ημέρα που εορτάζεται η σύλληψη της Θεοτόκου από τη μητέρα της Άννα, παρέμεινε κλειστό. Όλα δείχνουν όμως ότι η ημέρα που η μικρή καμπάνα θα ξανακουστεί στη Διοσκούρων, τη Μητρώου και την Αρετούσας, δεν είναι μακρυά.


Το σημείο όπου η οδός Μητρώου συναντά την ανηφόρα της Διοσκούρων. Στο σπίτι αριστερά το καφενείο Διόσκουροι. Το κίτρινο διώροφο δεξιά στεγάζει παιδικό σταθμό του Υπουργείου Πολιτισμού. Από εδώ και δυτικότερα εκτείνεται η ανεσκαμμένη Αρχαία Αγορά

Τα σπίτια της ανωτέρω φωτογραφίας όπως ήταν ογδόντα χρόνια πριν


Έβρεχε όλη την ημέρα σήμερα και το φως ήταν απαγορευτικό για φωτογράφηση. Λίγο πριν τη δύση όμως, όταν ο ήλιος κατέβηκε κάτω από τα σύννεφα, ένα γλυκό φως έλουσε την περιοχή. Φως ιλαρόν, που έλουσε την ανακαινισμένη Αγία Άννα και την πόλη ολόκληρη. Ποιος είπε ότι δεν συμβαίνουν θαύματα! Κάθε ερείπιο που αποκαθίσταται σε αυτή τη θλιμμένη χώρα, είναι ένα μικρό θαύμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, το (ανακαινισμένο) εκκλησάκι της Αγ. Άννας θα ξαναπανηγυρίσει στη γιορτή του! Την ερχόμενη Τετάρτη (24/7) στις 19.00 θα γίνει ο Εσπερινός και την Πέμπτη (25/7) ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στις 7.30. Όποιος θέλει να γιορτάσει στο όμορφο εκκλησάκι την Κοίμηση της Αγ. Άννης είναι ευπρόσδεκτος!